عباس آباد
شهرستان عباس آباد :
این شهرستان از شمال به دریای خزر، از جنوب به شهر کلاردشت، از غرب به شهر نشتارود و از شرق به شهر سلمانشهر (متل قوی سابق) محدود میگردد.
بنابر سرشماری مرکز آمار ایران، جمعیت شهرستان عباسآباد در سال 1390 برابر با 47591 نفر بودهاست. در تقسیمات کشوری این شهرستان دارای دو بخش به نامهای بخش کلارآباد و بخش سلمانشهر با شهرهای: سلمان شهر، عباسآباد، نشتارود و کلارآباد میباشد.
عباس آباد با داشتن مناظرسرسبز، سواحل زیبای دریای خزر و دامنههای سرسبز کوه هرساله پذیرای هزاران توریست ازسراسر کشور و جهان میباشد. شغل اصلی مردم این شهر کشاورزی و باغداری است از محصولات مهم کشاورزی در این منطقه برنج می باشد که کشت آن در فصل بهارآغاز شده و تا اواسط تابستان برداشت میشود. کیوی، پرتقال، نارنگی از مهم ترین محصولات باغداری این شهر میباشد. همچنین پرورش گل و گیاه در این منطقه نیز رونق بسیاری دارد.
پیشینه ی تاریخی :
چارلز فرانسیس مکنزی که در سال 1859 میلادی از این محل عبور کرده چنین وصفی در خصوص آن ارائه میدهد. «به دره زیبایی رسیدیم، به همین نام (عباسآباد) این ده موقعیت خوبی دارد و روی پشتهای سرسبز و به فاصله کمی از کنار دریا قراردارد. موقعیت عباسآباد از دهات بسیاری که تا کنون دیده بودم مناسبتر مینمود. نام این ده به شاه عباس مربوط نیست و نام یکی از اهالی محل است که بانی آن بوده ... در این ده بیست و پنج خانه هست. یک قبرستان دارد که مانند سایر قبرستانهای ایران، هیچگونه تزئیناتی ندارد.»
جاذبه های گردشگری، تاریخی و فرهنگی عباس آباد
پارک ملی خشکه داران :
درکیلومتر 30 محور تنکابن به چالوس بعد از شهر عباسآباد و قبل از سلمانشهر درکنار جاده واقع شده و تنها 120 متر با دریا فاصله دارد. این منطقه حفاظت شده که از آخرین بازماندههای اکوسیستمهای جنگلی جلگهای شمال ایران می باشد با مساحت تقریبی 2600000 مترمربع به عنوان تنها جنگل جلگه ای بهشمار میرود. این جنگل پوشیده است از انواع مختلف گونههای جانوری و گیاهی مانند توسکا از نوع کرک که در ایران رو به انقراض است ،سه قلو انجیلی، انار، ممرز، بلوط، لیلکی یا کرات خرمندی، لرگ، ملج، انوع مهم شمشاد، ازگیل جنگلی و یاس وحشی. گونههای متنوع و فراوان جانوری نیز از قدیم در آن میزیستند و درحال حاضر زیستگاه حیوانات وحشی نظیر شغال، گرگ، خوک، گربه وحشی و پرندگانی مثل حواصیل خاکستری، قره، غاز، مرغابیها، دارغاز باکلان، اگوت بزرگ و کوچک میباشد.
خشکه داران با شرایط مذکور و برخورداری از ساحل زیبای دریای خزر و مجاورت با شهرهای توریستی و امکانات اقامتی و پذیرایی از جمله بهترین مناطق برای اجرای تور میباشد درحاشیه این منطقه نیز یک موزه تاریخ طبیعی ایجاد شده که مجموعه تاکسیدرمی از حیوانات وحشی شمال ایران را به نمایش گذارده است و همواره مورد استقبال محققان و دانش پژوهان قرار می گیرد. با هماهنگی اداره محیط زیست میتوان از این منطقه زیبا بازدید کرد.
غار دانیال :
این غار زیبا در ارتفاعات مشرف به سلمانشهر قراردارد. سلمانشهر در 30 کیلومتری شرق تنکابن در مسیر ارتباطی کناره چالوس به تنکابن قراردارد. این شهر در ساحل زیبای خزر واقع شده و مسیر دسترسی به غار دانیال از وسط شهر و از خیابان میانی شهر و محور ارتباطی در محل میدان مرکزی شهر جدا و وارد خیابان دری گوشه میشود. این خیابان در ادامه از شهر خارج و به طرف جنوب و دامنههای زیبای البرز ادامه پیدا میکند و در خاتمه به روستای چاری میرسد و از وسط رود چاری گذشته و پایان مییابد. کل فاصله تنکابن تا آخر روستای چاری 4 کیلومتر بوده و از محل با پای پیاده 1 ساعت زمان لازم است تا با عبور از ارتفاعات به دهانه غار رسید. داخل غار بسیار سرد بوده و آب گوارا و سردی هم در داخل آن جاری است مواد آهکی چکیده از سقف غار منظره زیبایی دارد. پهنای غار از 2 الی 5 متر متغیر است و طول آن نامعلوم است و به گفته بومیان به 6000 متر میرسد. شباهت زیادی بین این غار و غار علیصدر وجود دارد. این محل برای اجرای تور برای هر گروه سنی جالب و دلپذیر است.
از دیگر جاذبه ها :
از دیگر جاذبه های شهرستان عباس آباد می توان به جاده توریستی عباسآباد به کلاردشت، پارک سی سرا در سلمان شهر،
منطقه جنگلی جیسا در کلارآباد، جنگل تیلا کنار در سلمانشهر، منطقه ییلاقی مازیچال در عباسآباد، چشمه عثمان سرای
سلمانشهر، مرداب نشتارود، پارک جنگلی خرمچال(منطقه نمونه گردشگری) در عباسآباد جاده لنگا با فاصله 7 کیلومتر از مرکز
شهر، پارک جنگلی شمشاد در سی سرا و بقعه سیدکیا ابولحسن واقع در مزار شهدای مشهدیسرا اشاره نمود.